Short Supply Chain Model for Key Agricultural Products of Dak Lak Province
Main Article Content
Abstract
The current consumption market of agricultural products has always encountered many obstacles. The short supply chain aims to minimize intermediary stages in bringing final products directly to consumers, create conditions to improve socio - economic efficiency not only for the producers but also for the consumers, and support both Dak Lak domestic market and export market. The main reason is derived from the traditional, spontaneous and fragmented farming methods of each farmer household, and the limitation in the production consumption relationship. This article, on the basis of the surveys and field assessments, focuses on analyzing the relationships between factors in the production - consumption chain. Initially, the short supply chain model applied to three products including avocado, durian, and mango in Dak Lak province is proposed.
Article Details
Keywords
Dak Lak, key agricultural products, models, short supply chains, the production and consumption relationship
References
Bùi Việt Hưng (2017). “Chuỗi cung ứng nông nghiệp ngắn và hệ thống thực phẩm địa phương tại EU: một số vấn đề lý luận và thực tiễn”. Tạp chí nghiên cứu Châu Âu, số 6/2017.
Hoa Hữu Lân (2008). Đề án xây dựng các giải pháp phát triển nông nghiệp sạch, chất lượng cao trên địa bàn thành phố Hà Nội. UBND TP. Hà Nội.
Hoa Hữu Lân (2012). Tác động của chuỗi cung ứng sản phẩm nông nghiệp trong các vùng chuyên canh trồng rau an toàn của Hà Nội. Đề tài nghiên cứu khoa học - Sở KH-CN Hà Nội.
Markuszewska, A., Prior, A., Strano, A., Bálint, B., Midoux, B., Bros, C., ... & McGlynn, D. (2012). Local Food and Short Supply Chains. European Commission. Belgium, 1-72.